SylabUZ

Wygeneruj PDF dla tej strony

Pracownia magisterska - opis przedmiotu

Informacje ogólne
Nazwa przedmiotu Pracownia magisterska
Kod przedmiotu 13.4-WB-BTD-PM2-L-S14_pNadGen8FKBT
Wydział Wydział Nauk Biologicznych
Kierunek Biotechnologia / Biotechnologia żywności
Profil ogólnoakademicki
Rodzaj studiów drugiego stopnia z tyt. magistra
Semestr rozpoczęcia semestr zimowy 2020/2021
Informacje o przedmiocie
Semestr 3
Liczba punktów ECTS do zdobycia 4
Typ przedmiotu obowiązkowy
Język nauczania polski
Sylabus opracował
  • dr Elżbieta Roland
Formy zajęć
Forma zajęć Liczba godzin w semestrze (stacjonarne) Liczba godzin w tygodniu (stacjonarne) Liczba godzin w semestrze (niestacjonarne) Liczba godzin w tygodniu (niestacjonarne) Forma zaliczenia
Laboratorium 30 2 - - Zaliczenie na ocenę

Cel przedmiotu

Zapoznanie studentów ze specyfiką pracy w laboratoriach badawczych, pracy w terenie.

Poznanie sprzętu i urządzeń laboratoryjnych niezbędnych do prowadzenia badań związanych z realizacją pracy dyplomowej.

Opanowanie podstawowych metod badawczych stosowanych w prowadzeniu badań związanych z praca dyplomową.

Sprecyzowanie metodyki niezbędnej do wykonania pracy dyplomowej.

Wymagania wstępne

Zakres tematyczny

Zakres treści ustalony indywidualnie z nauczycielem akademickim prowadzącym pracownię, zgodnie z potrzebami wynikającymi z tematu pracy dyplomowej.

Metody kształcenia

Metody laboratoryjne

Efekty uczenia się i metody weryfikacji osiągania efektów uczenia się

Opis efektu Symbole efektów Metody weryfikacji Forma zajęć

Warunki zaliczenia

Czynny udział w zajęciach i konsultacjach również prowadzonych droga elektroniczną.

Pozytywna ocena bieżących postępów studenta podczas wykonywania zadań laboratoryjnych związanych z tematem pracy dyplomowej.

Literatura podstawowa

Literatura uzupełniająca

Uwagi


Zmodyfikowane przez dr Andrzej Jurkowski (ostatnia modyfikacja: 21-05-2020 12:09)