SylabUZ
Nazwa przedmiotu | Knowledge Management |
Kod przedmiotu | 06.9-WM-ZiIP-ZL-ANG-D-18_20 |
Wydział | Wydział Mechaniczny |
Kierunek | Management and Production Engineering |
Profil | ogólnoakademicki |
Rodzaj studiów | drugiego stopnia z tyt. magistra inżyniera |
Semestr rozpoczęcia | semestr zimowy 2021/2022 |
Semestr | 2 |
Liczba punktów ECTS do zdobycia | 4 |
Typ przedmiotu | obowiązkowy |
Język nauczania | angielski |
Sylabus opracował |
|
Forma zajęć | Liczba godzin w semestrze (stacjonarne) | Liczba godzin w tygodniu (stacjonarne) | Liczba godzin w semestrze (niestacjonarne) | Liczba godzin w tygodniu (niestacjonarne) | Forma zaliczenia |
Laboratorium | 30 | 2 | - | - | Zaliczenie na ocenę |
Wykład | 15 | 1 | - | - | Zaliczenie na ocenę |
The main effect of the training will be to learn the methods and tools of Knowledge Management in the enterprise.
Basic knowledge in the field: with IT systems supporting management; the analysis of production data.
The subject is a comprehensive account of the methods and management tools of technical knowledge in the enterprise. The concept, genesis and development of knowledge management and the concepts of implicit and overt knowledge. Concepts of knowledge management. Knowledge engineering. Information systems to support knowledge management. Tools to support the management of public knowledge. Tools to help in the management of tacit knowledge. Knowledge workers.
The following issues will be developed during laboratory classes:
Conventional lecture.
Development of models of technical knowledge management, classes on SAP information system.
Opis efektu | Symbole efektów | Metody weryfikacji | Forma zajęć |
Lecture: graded credit. Assessment on the basis of a written test involving verification of the knowledge of the subjects concerned.
Laboratory: graded credit. Assessment based on partial sub-reports.
Final rating: the arithmetical mean of grades from individual types of classes.
Massingham P., Knowledge Management- Theory in Practice, University of Wollongong, Australia, 2019
Murray E.J., Knowledge Management, Innovation, and Entrepreneurship in a Changing World, an Diego State University, USA, 2020
Zmodyfikowane przez dr inż. Tomasz Belica (ostatnia modyfikacja: 28-04-2021 22:42)