Filologia / Filologia rosyjska z dodatkowym językiem angielskim
Profil
ogólnoakademicki
Rodzaj studiów
pierwszego stopnia
Semestr rozpoczęcia
semestr zimowy 2016/2017
Informacje o przedmiocie
Semestr
6
Liczba punktów ECTS do zdobycia
8
Typ przedmiotu
obowiązkowy
Język nauczania
rosyjski
Sylabus opracował
dr hab. Małgorzata Łuczyk, prof. UZ
Formy zajęć
Forma zajęć
Liczba godzin w semestrze (stacjonarne)
Liczba godzin w tygodniu (stacjonarne)
Liczba godzin w semestrze (niestacjonarne)
Liczba godzin w tygodniu (niestacjonarne)
Forma zaliczenia
Seminarium
30
2
-
-
Zaliczenie
Cel przedmiotu
Celem przedmiotu jest wyposażenie studenta w podstawowe umiejętności badawcze i przygotowanie pracy dyplomowej.
Wymagania wstępne
Zaliczenie przedmiotu w semestrze V.
Zakres tematyczny
1. Opracowanie materiału. 2. Redagowanie tekstu pracy.
Metody kształcenia
Dyskusja, metoda problemowa
Efekty uczenia się i metody weryfikacji osiągania efektów uczenia się
Opis efektu
Symbole efektów
Metody weryfikacji
Forma zajęć
Warunki zaliczenia
Napisanie pracy dyplomowej.
Literatura podstawowa
Eco U., Jak napisać pracę dyplomową. Poradnik dla humanistów, Warszawa 2007.
Kozłowski H., Praktyczny sposób pisania prac dyplomowych z wykorzystaniem programu komputerowego i Internetu, Warszawa 2009.
Seweryniak H., Metodyka uczenia się pisania prac dyplomowych, Płock 2000.
Szkutnik Z., Metodyka pisania pracy dyplomowej. Skrypt dla studentów, Poznań 2005.
Literatura uzupełniająca
Literatura ustalana zgodnie z tematem pracy dyplomowej.
Uwagi
Znormalizowany wydruk komputerowy: czcionka Times New Roman w rozmiarze 12o, odległość między wierszami 11/2, marginesy zgodne ze standardowym ustawieniem edytora tekstu (2,5 cm z każdej strony).
Praca licencjacka powinna zostać złożona w dwóch egzemplarzach wydrukowanych (w tym jeden w miękkiej oprawie, drukowany dwustronnie) i jednym egzemplarzu w wersji elektronicznej (płyta CD w kopercie papierowej lub foliowej wklejonej do egzemplarza w miękkiej oprawie).
Zmodyfikowane przez dr Aleksandra Urban-Podolan (ostatnia modyfikacja: 17-07-2016 14:17)
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Korzystając z niniejszej strony, wyrażasz zgodę na ich używanie. Dowiedz się więcej.