SylabUZ
Nazwa przedmiotu | Podstawy mikrobiologii |
Kod przedmiotu | 13.1-WF-FizD-PB-S17 |
Wydział | Wydział Fizyki i Astronomii |
Kierunek | Fizyka |
Profil | ogólnoakademicki |
Rodzaj studiów | drugiego stopnia z tyt. magistra |
Semestr rozpoczęcia | semestr zimowy 2017/2018 |
Semestr | 4 |
Liczba punktów ECTS do zdobycia | 2 |
Typ przedmiotu | obowiązkowy |
Język nauczania | polski |
Sylabus opracował |
|
Forma zajęć | Liczba godzin w semestrze (stacjonarne) | Liczba godzin w tygodniu (stacjonarne) | Liczba godzin w semestrze (niestacjonarne) | Liczba godzin w tygodniu (niestacjonarne) | Forma zaliczenia |
Wykład | 30 | 2 | - | - | Zaliczenie na ocenę |
Zapoznanie studentów z elementami mikrobiologii, jej celami, metodami oraz związkami z ochroną zdrowia
oraz zawodem fizyka medycznego.
Kurs biologii w zakresie szkoły średniej, podstawowy kurs anatomii i fizjologii człowieka.
Wykład konwencjonalny, dyskusje.
Opis efektu | Symbole efektów | Metody weryfikacji | Forma zajęć |
Wykład: Warunek zaliczenia – pozytywna ocena z kolokwium.
[1] Nicholas P. Money, Microbiology: A Very Short Introduction (Very Short Introductions) 1st Edition
[2] Gerard J. Tortora, Berdell R. Funke, Christine L. Case (Author), Microbiology: An Introduction,
1] Thomas J. Montville, Karl R. Matthews, Kalmia E. Kniel (Author), Food Microbiology: An Introduction 3rd Edition.
Zmodyfikowane przez prof. dr hab. Mirosław Dudek (ostatnia modyfikacja: 27-09-2017 11:16)