SylabUZ

Podyplomowe studia enologia
podyplomowe
Semestr rozpoczęcia: semestr zimowy (2020/2021)


Semestr 1
Forma zajęć - liczba godzin (stacjonarne/niestacjonarne) ECTS Egzamin Obieralny
Analiza instrumentalna i sensoryczna wina Wykład (-/10), Laboratorium (-/15) 4 Nie Nie
Chemia wina Wykład (-/5) 1 Nie Nie
Projektowanie winiarni Projekt (-/8) 1 Nie Nie
Technologia winiarstwa Wykład (-/20) 4 Tak Nie
Technologie fermentacyjne Wykład (-/5) 1 Nie Nie
Uprawa i żywienie winorośli Wykład (-/10), Ćwiczenia (-/10) 4 Nie Nie
Zakładanie plantacji winorośli Wykład (-/10), Ćwiczenia (-/5) 3 Nie Nie
Semestr 2
Forma zajęć - liczba godzin (stacjonarne/niestacjonarne) ECTS Egzamin Obieralny
Analiza instrumentalna i sensoryczna wina Wykład (-/0), Laboratorium (-/15) 3 Nie Nie
Nowe kierunki w produkcji win Wykład (-/12) 2 Nie Nie
Obrót produktami winiarskimi Wykład (-/10) 1 Nie Nie
Ochrona winorośli Wykład (-/10), Ćwiczenia (-/5) 3 Nie Nie
Pielęgnacja winnic Ćwiczenia (-/15) 3 Nie Nie
Przechowalnictwo winogron i wina Wykład (-/10) 2 Nie Nie
Seminarium dyplomowe Ćwiczenia (-/10) 2 Nie Nie
Sommelierstwo Wykład (-/4), Ćwiczenia (-/2) 1 Nie Nie