SylabUZ
Nazwa przedmiotu | Biotechnology basics |
Kod przedmiotu | 13.9-WB-P-BTP-BB-S14 |
Wydział | Wydział Nauk Ścisłych i Przyrodniczych |
Kierunek | WNB - oferta ERASMUS |
Profil | - |
Rodzaj studiów | Program Erasmus |
Semestr rozpoczęcia | semestr zimowy 2021/2022 |
Semestr | 1 |
Liczba punktów ECTS do zdobycia | 3 |
Typ przedmiotu | obowiązkowy |
Język nauczania | angielski |
Sylabus opracował |
|
Forma zajęć | Liczba godzin w semestrze (stacjonarne) | Liczba godzin w tygodniu (stacjonarne) | Liczba godzin w semestrze (niestacjonarne) | Liczba godzin w tygodniu (niestacjonarne) | Forma zaliczenia |
Wykład | 30 | 2 | - | - | Zaliczenie na ocenę |
Introduction to basic concepts occurring in biotechnology, biotechnology history, types of biotechnology division, the advantages of biotechnological processes, biotic factors. Knowledge of the application of modern biotechnology.
Fundamentals of biology, chemistry, physics.
The definition of biotechnology science, division, periods of development, characteristics, biotic factors. Enzymes: definition, properties, distribution, activity diagram, names of the main classes, factors affecting the rate of the enzymatic reaction, the types of enzymes. Microorganisms: definition, factors affecting the cultivation of microorganisms, methods multiply (advantages and disadvantages). Gene mutations, mutagenic factors, natural and laboratory genetic transfer mechanisms.
-feeding (lecture in the form of a multimedia presentation)
Opis efektu | Symbole efektów | Metody weryfikacji | Forma zajęć |
The lecture - the test is conducted in written form. It last 60 minutes and contains 5 questions. 60% positive anserws are required to get mark credit.
[1] Clark D. Biotechology. Elsevier Books. 2015
[2] Thieman A.: Introduction to biotechnology. PERSON 2012
[3] Smith J. Biotechnology. Cambridge University Press 2009
Zmodyfikowane przez dr Ewa Skorupka (ostatnia modyfikacja: 15-04-2021 12:43)