SylabUZ
Course name | Zasady żywienia zbiorowego - wybrane zagadnienia |
Course ID | POD zzz |
Faculty | Faculty of Biological Sciences |
Field of study | Studia podyplomowe żywienie człowieka i dietoterapia |
Education profile | academic |
Level of studies | Postgraduate studies |
Beginning semester | winter term 2021/2022 |
Semester | 1 |
ECTS credits to win | 3 |
Course type | obligatory |
Teaching language | polish |
Author of syllabus |
|
The class form | Hours per semester (full-time) | Hours per week (full-time) | Hours per semester (part-time) | Hours per week (part-time) | Form of assignment |
Lecture | - | - | 8 (including as e-learning) |
0,53 (including as e-learning) |
Credit with grade |
Zapoznanie się z praktycznymi zasadami żywienia w zakładach żywienia zbiorowego.
Podstawowa wiedza, umiejętności oraz kompetencje w zakresie żywienia człowieka.
- wykłady informacyjne
- wykłady problemowe
- wykłady konwersatoryjne
Outcome description | Outcome symbols | Methods of verification | The class form |
Zaliczenie z oceną na podstawie: obecności na wykładach (20% oceny końcowej); pisemnej pracy semestralnej (30% oceny końcowej) i oceny z testu zaliczeniowego (50% oceny końcowej).
1. Ciborowska H., Rudnicka A., Dietetyka. Żywienie zdrowego i chorego człowieka, PZWL, 2014
1. Gawęcki J., Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu, PWN, 2010
2. Bułhak-Jachymczyk B., Jarosz M., Normy żywienia człowieka Podstawy prewencji otyłości i chorób niezakaźnych, PZWL, Warszawa, 2008
Modified by dr Justyna Korycka - Korwek (last modification: 26-04-2021 13:28)