SylabUZ
Course name | Pracownia magisterska |
Course ID | 01.0-WB-TŻŻCD-Pm-S23 |
Faculty | Faculty of Biological Sciences |
Field of study | Technologia żywności i żywienie człowieka |
Education profile | practical |
Level of studies | Second-cycle studies leading to MS degree |
Beginning semester | summer term 2024/2025 |
Semester | 4 |
ECTS credits to win | 3 |
Course type | obligatory |
Teaching language | polish |
Author of syllabus |
|
The class form | Hours per semester (full-time) | Hours per week (full-time) | Hours per semester (part-time) | Hours per week (part-time) | Form of assignment |
Laboratory | 30 | 2 | 18 | 1,2 | Credit with grade |
Celem przedmiotu jest umożliwienie studentom pogłębienia wiedzy i umiejętności w obszarze technologii żywności oraz żywienia człowieka poprzez samodzielne prowadzenie badań, analizę problemów związanych z dziedziną i przygotowanie kompleksowej pracy magisterskiej.
Celem przedmiotu jest ponadto realizacja doświadczalnej pracy magisterskiej zgodnie ze wskazówkami wybranego promotora. Praca powinna spełniać kryteria dotyczące zasad dyplomowania zatwierdzonych dla kierunku.
Umiejętność samodzielnego myślenia, analizy literatury naukowej oraz umiejętność planowania i realizacji badań.
Opracowanie pracy magisterskiej i prezentacja
Metody poszukujące (samodzielnego uczenia się):
- problemowe - klasyczna metoda problemowa
- metody dyskusji - seminaryjna
- metody ćwiczeniowo - praktyczne - laboratoryjna (eksperymentu)
Outcome description | Outcome symbols | Methods of verification | The class form |
Indywidualnie określone przez poszczególnych promotorów - warunkiem zaliczenia jest zakończenie realizacji pracy dyplomowej (przygotowanie prezentacji końcowej – ustne przedstawienie wyników badań i ostateczne złożenie pracy magisterskiej).
Zgodnie z tematyką realizowanej pracy magisterskiej, dobrana w konsultacji z promotorem.
Obcojęzyczna, fachowa literatura i publikacje naukowe w tematyce realizowanej pracy.
Modified by dr hab. Mariusz Kasprzak, prof. UZ (last modification: 11-04-2024 17:15)