SylabUZ
Course name | Seminarium dyplomowe |
Course ID | 01.0-WB-TŻŻCD-Sm-S23 |
Faculty | Faculty of Biological Sciences |
Field of study | Technologia żywności i żywienie człowieka |
Education profile | practical |
Level of studies | Second-cycle studies leading to MS degree |
Beginning semester | summer term 2024/2025 |
Semester | 2 |
ECTS credits to win | 1 |
Course type | obligatory |
Teaching language | polish |
Author of syllabus |
|
The class form | Hours per semester (full-time) | Hours per week (full-time) | Hours per semester (part-time) | Hours per week (part-time) | Form of assignment |
Tutorial | 15 | 1 | 9 | 0,6 | Credit with grade |
Celem seminarium magisterskiego jest umożliwienie studentom pogłębienia wiedzy w obszarze technologii żywności i żywienia człowieka poprzez samodzielne badania, analizę literatury naukowej oraz prezentację swoich wyników przed grupą. Seminarium ma również za zadanie rozwijać umiejętności pracy naukowej, prezentacyjne i komunikacyjne studentów.
Ukończenie przedmiotów związanych z technologią żywności i żywieniem człowieka. Znajomość metod badawczych i analizy danych. Umiejętność czytania i analizy tekstów naukowych.
Autoprezentacja wyników:
Outcome description | Outcome symbols | Methods of verification | The class form |
Ocena końcowa wynika z zaangażowania dyplomanta w toku działań seminaryjnych – systematycznego przygotowywania materiałów o tematyce związanej z technologią żywności i żywieniem człowieka (prezentacja, referat) wskazanych przez prowadzącego.
1. Literatura obcojęzyczna dotycząca opracowywanych i prezentowanych zagadnień.
Modified by dr hab. Mariusz Kasprzak, prof. UZ (last modification: 11-04-2024 17:10)