SylabUZ
Nazwa przedmiotu | Pracownia magisterska |
Kod przedmiotu | 13.4-WB-BTD-PM2-L-S14_pNadGen8FKBT |
Wydział | Wydział Nauk Biologicznych |
Kierunek | Biotechnologia / Biotechnologia żywności |
Profil | ogólnoakademicki |
Rodzaj studiów | drugiego stopnia z tyt. magistra |
Semestr rozpoczęcia | semestr zimowy 2019/2020 |
Semestr | 3 |
Liczba punktów ECTS do zdobycia | 4 |
Typ przedmiotu | obowiązkowy |
Język nauczania | polski |
Sylabus opracował |
|
Forma zajęć | Liczba godzin w semestrze (stacjonarne) | Liczba godzin w tygodniu (stacjonarne) | Liczba godzin w semestrze (niestacjonarne) | Liczba godzin w tygodniu (niestacjonarne) | Forma zaliczenia |
Laboratorium | 30 | 2 | - | - | Zaliczenie na ocenę |
Zapoznanie studentów ze specyfiką pracy w laboratoriach badawczych, pracy w terenie.
Poznanie sprzętu i urządzeń laboratoryjnych niezbędnych do prowadzenia badań związanych z realizacją pracy dyplomowej.
Opanowanie podstawowych metod badawczych stosowanych w prowadzeniu badań związanych z praca dyplomową.
Sprecyzowanie metodyki niezbędnej do wykonania pracy dyplomowej.
Zakres treści ustalony indywidualnie z nauczycielem akademickim prowadzącym pracownię, zgodnie z potrzebami wynikającymi z tematu pracy dyplomowej.
Metody laboratoryjne
Opis efektu | Symbole efektów | Metody weryfikacji | Forma zajęć |
Czynny udział w zajęciach i konsultacjach również prowadzonych droga elektroniczną.
Pozytywna ocena bieżących postępów studenta podczas wykonywania zadań laboratoryjnych związanych z tematem pracy dyplomowej.
Zmodyfikowane przez dr Andrzej Jurkowski (ostatnia modyfikacja: 31-05-2019 11:23)