SylabUZ
Course name | Protection of vine |
Course ID | WZS-EW-ow-POD20 |
Faculty | Faculty of Biological Sciences |
Field of study | Oenology (Winemaking) |
Education profile | practical |
Level of studies | Postgraduate studies |
Beginning semester | summer term 2020/2021 |
Semester | 1 |
ECTS credits to win | 1 |
Course type | obligatory |
Teaching language | polish |
Author of syllabus |
|
The class form | Hours per semester (full-time) | Hours per week (full-time) | Hours per semester (part-time) | Hours per week (part-time) | Form of assignment |
Lecture | - | - | 10 (including as e-learning) |
0,67 (including as e-learning) |
Credit with grade |
Przedstawienie związków przyczynowo - skutkowych pomiędzy systemami uprawy a uzyskanym produktem finalnym. Umiejętności obserwacji występowania organizmów szkodliwych, interpretacji objawów i diagnozowania ich na podstawie objawów uszkodzeń. Umiejętności reagowania na zaobserwowane objawy oraz podejmowanie czynności ochronnych.
Podstawy ogólnej i szczegółowej uprawy roli i roślin, fizjologia roślin, biologia ogólna, entomologia, fitopatologia.
Wiadomości wstępne: cele i zadania ochrony roślin.
Charakterystyka metod stosowanych w ochronie winorośli: kwarantanna, agrotechniczno - higieniczna, hodowlana, biologiczna, mechaniczna. Chemiczna.
Podział i przegląd pestycydów: zoocydy, fungicydy, herbicydy. Sposoby stosowania chemicznych środków ochrony roślin.
Outcome description | Outcome symbols | Methods of verification | The class form |
Ustne sprawdzanie efektu kształcenia.
Modified by dr Justyna Korycka - Korwek (last modification: 27-04-2021 11:12)