Wyposażenie absolwenta w elitarną wiedzę, na temat nowoczesnych trendów i rozwiązań stosowanych w produkcji wina oraz wskazanie sposobów poszukiwania nowych informacji.
Wymagania wstępne
Podstawowa wiedza na temat technologii winiarstwa, a także biologii, chemii i fizyki na poziomie szkoły średniej.
Zastosowanie metod inżynierii genetycznej oraz screeningu w poszukiwaniu nowych szczepów drożdży i bakterii fermentacji jabłkowo-mlekowej
Nowoczesne metody korekty składów moszczów winogronowych, nastawów winiarskich i win
Czynniki wpływające na zwiększenie wydajności produkcji win (dodatki stosowane w procesie produkcyjnym: pierwiastki, kwasy tłuszczowe, odżywki dla drożdży)
Zastosowanie immobilizacji w technologii winiarskiej
Metody kształcenia
wykład konwersatoryjny
wykład problemowy
Efekty uczenia się i metody weryfikacji osiągania efektów uczenia się
Opis efektu
Symbole efektów
Metody weryfikacji
Forma zajęć
Warunki zaliczenia
kolokwium pisemne w formie testu wielokrotnego wyboru.
Zaliczenie student uzyskuje po zweryfikowaniu wiedzy na poziomie min.60% (wynik testu).
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Korzystając z niniejszej strony, wyrażasz zgodę na ich używanie. Dowiedz się więcej.