SylabUZ
Nazwa przedmiotu | Analiza instrumentalna i sensroyczna wina |
Kod przedmiotu | WZS-EW-aisw2-POD20 |
Wydział | Wydział Nauk Biologicznych |
Kierunek | Enologia (Winiarstwo) |
Profil | praktyczny |
Rodzaj studiów | podyplomowe |
Semestr rozpoczęcia | semestr letni 2020/2021 |
Semestr | 3 |
Liczba punktów ECTS do zdobycia | 3 |
Typ przedmiotu | obowiązkowy |
Język nauczania | polski |
Sylabus opracował |
|
Forma zajęć | Liczba godzin w semestrze (stacjonarne) | Liczba godzin w tygodniu (stacjonarne) | Liczba godzin w semestrze (niestacjonarne) | Liczba godzin w tygodniu (niestacjonarne) | Forma zaliczenia |
Laboratorium | - | - | 15 (w tym jako e-learning) |
1 (w tym jako e-learning) |
Zaliczenie na ocenę |
Nabycie umiejętności praktycznego posługiwania się nowoczesnymi technikami laboratoryjnymi i aparaturą niezbędną do oznaczania jakościowego i ilościowego składników wina oraz jakości wina. Nabycie umiejętności przeprowadzania analizy sensorycznej win oraz oznaczania składników bioaktywnych.
Podstawowa wiedza z zakresu chemii, biologii i fizyki oraz wiedza z wykładów (semestr 1) oraz laboratoriów (semestr 2) z przedmiotu "Analiza instrumentalna i sensoryczna wina".
- zajęcia praktyczne
- laboratorium (eksperyment, studium przypadku)
Opis efektu | Symbole efektów | Metody weryfikacji | Forma zajęć |
Warunkiem zaliczenia jest uzyskanie ocen pozytywnych z kolokwium oraz sprawozdań z zajęć laboratoryjnych.
Zmodyfikowane przez dr Justyna Korycka - Korwek (ostatnia modyfikacja: 29-04-2021 19:43)