SylabUZ
Course name | Biological, cultural and social factors in human behavior |
Course ID | 13.9-WB-BTD-Biol.zach-S19 |
Faculty | Faculty of Biological Sciences |
Field of study | Biotechnology / Biotechnologia żywności |
Education profile | academic |
Level of studies | Second-cycle studies leading to MS degree |
Beginning semester | winter term 2021/2022 |
Semester | 4 |
ECTS credits to win | 3 |
Course type | obligatory |
Teaching language | polish |
Author of syllabus |
|
The class form | Hours per semester (full-time) | Hours per week (full-time) | Hours per semester (part-time) | Hours per week (part-time) | Form of assignment |
Lecture | 30 | 2 | - | - | Credit with grade |
Celem zajęć jest nabycie przez studenta wiedzy dotyczącej rozwoju człowieka jako jednostki i społeczeństw w kontekście biologicznym, kulturowym i społecznym oraz umiejętności rozróżniania, opisu i oceny zachowań ludzkich.
Podstawy biologii człowieka i wiedzy o społeczeństwie - poziom szkoły średniej.
Biologiczne, społeczne i kulturowe znaczenie kłamstwa i oszukiwania. Znaczenie empatii. Biologiczna atrakcyjność człowieka. Społeczne i kulturowe postrzeganie atrakcyjności. Mowa ciała. Znaczenie zachowania w organizacji. Różnice kulturowe. Stres i podejmowanie decyzji. "Bogactwo" i "nędza" narodów w kontekście historycznym, geograficznym, ekonomicznym i społecznym. Wiara i religia.
Wykład, pogadanka, dyskusja, ćwiczenie, praca z dokumentami źródłowymi.
Outcome description | Outcome symbols | Methods of verification | The class form |
Warunkiem zaliczenia jest uzyskanie pozytywnych ocen za przygotowanie referatu na zadany temat oraz z zaliczenia przeprowadzanego w formie pisemnej - trwającego 60 minut (10 pytań, każde pytanie – 1 pkt.). Do uzyskania pozytywnej oceny z pisemnego zaliczenia kolokwium konieczne jest uzyskanie 6 pkt. (60%) na 10 punktów możliwych do zdobycia.
Modified by dr Artur Wandycz (last modification: 13-04-2021 11:22)