SylabUZ
Nazwa przedmiotu | Pielęgnacja winnic |
Kod przedmiotu | WZS-EW-Pw-POD20 |
Wydział | Wydział Nauk Biologicznych |
Kierunek | Enologia (Winiarstwo) |
Profil | praktyczny |
Rodzaj studiów | podyplomowe |
Semestr rozpoczęcia | semestr letni 2021/2022 |
Semestr | 2 |
Liczba punktów ECTS do zdobycia | 1 |
Typ przedmiotu | obowiązkowy |
Język nauczania | polski |
Sylabus opracował |
|
Forma zajęć | Liczba godzin w semestrze (stacjonarne) | Liczba godzin w tygodniu (stacjonarne) | Liczba godzin w semestrze (niestacjonarne) | Liczba godzin w tygodniu (niestacjonarne) | Forma zaliczenia |
Laboratorium | - | - | 10 (w tym jako e-learning) |
0,67 (w tym jako e-learning) |
Zaliczenie na ocenę |
Wprowadzenie studentów w podstawy stosowanych metod i sposobów pielęgnacji winnic, ich znaczenie i wpływ na rozwój, zdrowotność i plonowanie roślin. Zapoznanie studentów z terminologią i techniką pielęgnacji winnic we wszystkich etapach wegetacji.
Brak
Opis efektu | Symbole efektów | Metody weryfikacji | Forma zajęć |
Oceną z przedmiotu jest ocena z kolokwium końcowego. Na ocenę końcową składają się:
Zmodyfikowane przez dr Justyna Korycka - Korwek (ostatnia modyfikacja: 28-04-2021 14:25)