SylabUZ
Course name | Język angielski dla logistyków |
Course ID | 04.1-WZ-LogD-JAL |
Faculty | Faculty of Economics and Management |
Field of study | Logistics |
Education profile | practical |
Level of studies | Second-cycle studies leading to MS degree |
Beginning semester | summer term 2021/2022 |
Semester | 2 |
ECTS credits to win | 2 |
Course type | obligatory |
Teaching language | polish |
Author of syllabus |
|
The class form | Hours per semester (full-time) | Hours per week (full-time) | Hours per semester (part-time) | Hours per week (part-time) | Form of assignment |
Lecture | 25 | 1,67 | 25 | 1,67 | Credit with grade |
Przygotowanie studentów do zewnętrznego egzaminu certyfikacyjnego potwierdzającego nabycie kompetencji i/lub kwalifikacji zawodowych.
1) Łańcuch dostaw, opis usług spedycyjnych, liczby,
2) Zasady korespondencji dotyczącej zapytań,
3) Transport lotniczy i morski, dokumenty używane w spedycji towarów, oraz podawanie dat,
4) Zasady uzupełniania formularzy zamówienia spedycji towarów,
5) Transport kolejowy i drogowy, często używane skróty,
6) Zasady składania skarg i zażaleń,
7) Międzynarodowe reguły handlu,
8) Zasady tworzenia listu przewozowego CMR,
9) Magazynowanie, pakowanie oraz oznaczanie towarów, a także opisywanie kształtów,
10) Zasad tworzenia faktur oraz dokumentów przewozowych dla poszczególnych faktur,
11) Ogłoszenia o pracę i rekrutacja pracowników,
12) Tworzenie curriculum vitae oraz listu motywacyjnego.
Metoda ćwiczeniowa, inscenizacyjna, case-study, dyskusje.
Outcome description | Outcome symbols | Methods of verification | The class form |
Wiedza nabyta podczas ćwiczeń jest weryfikowana przez kolokwia, wypowiedź ustną/prezentacje, pracę pisemną i zadanie domowe. Zaliczenie z oceną wystawiane jest na podstawie pracy w ciągu całego semestru.
Zajęcia realizowane w oparciu o materiały szkoleniowe.
A. Chwastowicz, B. Brońska, VCC FREIGHT FORWARDING. Vocational English Course Book, Student's book, 2nd Edition, Publiser: VCC Foundation, Lublin 2014.
Modified by dr Paweł Szudra (last modification: 02-06-2022 23:08)