Przygotowanie pracy dyplomowej, zgodnej z merytoryczną wymową podjętego tematu oraz wytycznymi przyjętymi dla kierunku studiów. Przygotowanie do obrony pracy dyplomowej.
Wymagania wstępne
Wybór tematu pracy dyplomowej, pobranie i podpisanie karty pracy (Dyplomant wybiera temat zgodny ze swoimi zainteresowaniami).
Zakres tematyczny
Przedstawienie zasad tworzenia pracy dyplomowej.
Zebranie i opracowanie fachowej literatury.
Planowanie i prowadzenie badań.
Opracowanie i interpretacja wyników badań.
Przygotowanie i zrealizowanie planu pracy.
Przygotowywanie i prezentowanie bieżących postępów w realizacji pracy dyplomowej.
Referowanie wyników badań.
Przygotowanie prezentacji multimedialnej na temat pracy dyplomowej.
Metody kształcenia
Metody podające:
wykład konwersatoryjny
Metody poszukujące:
sytuacyjna: analizowanie rzeczywistych sytuacji
ćwiczeniowo-praktyczne: metoda ćwiczeniowa, projektu, studium przypadku; dyskusji – seminaryjna, referatu
Eksponujące:
prezentacja multimedialna wyników pracy przez studentów (oceniana przez prowadzącego seminarium)
Efekty uczenia się i metody weryfikacji osiągania efektów uczenia się
Opis efektu
Symbole efektów
Metody weryfikacji
Forma zajęć
Warunki zaliczenia
Ocena końcowa wynika z zaangażowania dyplomanta w toku działań seminaryjnych – systematycznego przygotowywania kolejnych partii pracy dyplomowej i umiejętności omawiania swoich osiągnięć, a także związana jest z planowym przygotowaniem pracy oraz prezentacji założeń i rozwiązań pracy dyplomowej z wykorzystaniem technik multimedialnych.
Literatura podstawowa
Pozycje literatury wybierane indywidualnie przez studentów, dotyczące tematu realizowanej pracy dyplomowej.
Wytyczne do pisania prac dyplomowych dla kierunku Żywienie Człowieka i Dietoterapia) - Instytut Nauk o Żywności i Agrotechniki.
Literatura uzupełniająca
Weiner J.: "Technika pisania i prezentowania przyrodniczych prac naukowych. Przewodnik praktyczny". Wydawnictwo naukowe PWN, Warszawa 2018
Uwagi
Zmodyfikowane przez dr inż. Anna Gawrońska (ostatnia modyfikacja: 27-12-2018 18:50)
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Korzystając z niniejszej strony, wyrażasz zgodę na ich używanie. Dowiedz się więcej.