SylabUZ
Nazwa przedmiotu | Podstawy treningu personalnego |
Kod przedmiotu | 01.0-WZS-ŻCZP-ptp-S19 |
Wydział | Filia Uniwersytetu Zielonogórskiego w Sulechowie |
Kierunek | Żywienie człowieka i dietoterapia. |
Profil | praktyczny |
Rodzaj studiów | pierwszego stopnia z tyt. inżyniera |
Semestr rozpoczęcia | semestr zimowy 2019/2020 |
Semestr | 2 |
Liczba punktów ECTS do zdobycia | 2 |
Typ przedmiotu | obowiązkowy |
Język nauczania | polski |
Sylabus opracował |
|
Forma zajęć | Liczba godzin w semestrze (stacjonarne) | Liczba godzin w tygodniu (stacjonarne) | Liczba godzin w semestrze (niestacjonarne) | Liczba godzin w tygodniu (niestacjonarne) | Forma zaliczenia |
Wykład | 15 | 1 | 9 | 0,6 | Zaliczenie na ocenę |
Celem nauczania jest zdobycie wiedzy na temat podstaw pracy trenera personalnego z klientem - metod motywacji oraz doboru ćwiczeń fizycznych
Brak wymagań wstępnych
Żywienie w sporcie,
Rola trenera w kształtowaniu prawidłowych nawyków aktywności fizycznej u klienta
Ćwiczenia
Metody podające:
-Wykład informacyjny z wykorzystaniem technik multimedialnych
- wykład problemowy
Metody aktywizujące :
- trening
Opis efektu | Symbole efektów | Metody weryfikacji | Forma zajęć |
1. Behnke M.,Chlebosz K., Kaczmarek M. Trening mentalny. Psychologia sportu w praktyce 2017 Wyd. Inne Spacery
2. Mizera J, Mizera K. Dietetyka sportowa. Co jeść by trenować efektywnie. 2017 Wyd. Galaktyka
Zmodyfikowane przez dr Anita Famuła-Jurczak, prof. UZ (ostatnia modyfikacja: 23-04-2019 07:42)