SylabUZ

Wygeneruj PDF dla tej strony

Foreign Language - opis przedmiotu

Informacje ogólne
Nazwa przedmiotu Foreign Language
Kod przedmiotu 09.0-WP-SOCDA-JOB
Wydział Wydział Nauk Społecznych
Kierunek Sociology
Profil ogólnoakademicki
Rodzaj studiów drugiego stopnia z tyt. magistra
Semestr rozpoczęcia semestr zimowy 2019/2020
Informacje o przedmiocie
Semestr 1
Liczba punktów ECTS do zdobycia 2
Typ przedmiotu obowiązkowy
Język nauczania polski
Sylabus opracował
  • mgr Beata Burchardt
Formy zajęć
Forma zajęć Liczba godzin w semestrze (stacjonarne) Liczba godzin w tygodniu (stacjonarne) Liczba godzin w semestrze (niestacjonarne) Liczba godzin w tygodniu (niestacjonarne) Forma zaliczenia
Konwersatorium 30 2 - - Zaliczenie na ocenę

Cel przedmiotu

 

The aim of the course is to improve language and communication competence in the field corresponding to the B2 + level of the European Language Description System to the extent that: use of a foreign language for the needs of study, in particular skilful use of various foreign language sources, media, popular and specialist literature, continuation of education in within the selected specialization at foreign universities, performing professional or scientific work with the use of a foreign language.

Wymagania wstępne

None

Zakres tematyczny

1. Selected issues concerning sociological phenomena in the contemporary world.
2. Problems and threats of the modern world.
3. Current social trends.

Metody kształcenia

 

Communication method, discussion, work with scientific text in a foreign language, group work, brainstorming. Group work, brainstorming, presentations.

Efekty uczenia się i metody weryfikacji osiągania efektów uczenia się

Opis efektu Symbole efektów Metody weryfikacji Forma zajęć

Warunki zaliczenia

Literatura podstawowa

adjusted to selected language and preferences of teacher

Literatura uzupełniająca

Student can choose which language he/she wants to learn from the Faculty's offer

Uwagi


Zmodyfikowane przez dr hab. Dorota Szaban, prof. UZ (ostatnia modyfikacja: 29-04-2019 18:13)