SylabUZ

Wygeneruj PDF dla tej strony

Podstawy treningu personalnego - opis przedmiotu

Informacje ogólne
Nazwa przedmiotu Podstawy treningu personalnego
Kod przedmiotu 01.0-WZS-ŻCZP-ptp-S19
Wydział Filia Uniwersytetu Zielonogórskiego w Sulechowie
Kierunek Żywienie człowieka i dietoterapia.
Profil praktyczny
Rodzaj studiów pierwszego stopnia z tyt. inżyniera
Semestr rozpoczęcia semestr zimowy 2020/2021
Informacje o przedmiocie
Semestr 2
Liczba punktów ECTS do zdobycia 2
Typ przedmiotu obowiązkowy
Język nauczania polski
Sylabus opracował
  • dr Anita Famuła-Jurczak, prof. UZ
Formy zajęć
Forma zajęć Liczba godzin w semestrze (stacjonarne) Liczba godzin w tygodniu (stacjonarne) Liczba godzin w semestrze (niestacjonarne) Liczba godzin w tygodniu (niestacjonarne) Forma zaliczenia
Wykład 15 1 9 0,6 Zaliczenie na ocenę

Cel przedmiotu

Celem nauczania jest zdobycie wiedzy na temat  podstaw pracy trenera personalnego z klientem - metod motywacji oraz doboru ćwiczeń fizycznych

Wymagania wstępne

Brak wymagań wstępnych 

Zakres tematyczny

Żywienie w sporcie,

Rola trenera w kształtowaniu prawidłowych nawyków aktywności fizycznej u klienta

Ćwiczenia

Metody kształcenia

Metody  podające:

-Wykład informacyjny z wykorzystaniem technik multimedialnych

- wykład problemowy

Metody aktywizujące :

                - trening

Efekty uczenia się i metody weryfikacji osiągania efektów uczenia się

Opis efektu Symbole efektów Metody weryfikacji Forma zajęć

Warunki zaliczenia

  • test zaliczeniowy obejmujący treści wykładowe

Literatura podstawowa

1. Behnke M.,Chlebosz K., Kaczmarek M. Trening mentalny. Psychologia sportu w praktyce 2017 Wyd. Inne Spacery

2. Mizera J, Mizera K. Dietetyka sportowa. Co jeść by trenować efektywnie. 2017 Wyd. Galaktyka

Literatura uzupełniająca

Uwagi


Zmodyfikowane przez dr Anita Famuła-Jurczak, prof. UZ (ostatnia modyfikacja: 05-04-2020 09:25)