SylabUZ
Nazwa przedmiotu | Technologie fermentacyjne |
Kod przedmiotu | WZS-EW-tf-POD20 |
Wydział | Wydział Nauk Biologicznych |
Kierunek | Enologia (Winiarstwo) |
Profil | praktyczny |
Rodzaj studiów | podyplomowe |
Semestr rozpoczęcia | semestr letni 2021/2022 |
Semestr | 2 |
Liczba punktów ECTS do zdobycia | 1 |
Typ przedmiotu | obowiązkowy |
Język nauczania | polski |
Sylabus opracował |
|
Forma zajęć | Liczba godzin w semestrze (stacjonarne) | Liczba godzin w tygodniu (stacjonarne) | Liczba godzin w semestrze (niestacjonarne) | Liczba godzin w tygodniu (niestacjonarne) | Forma zaliczenia |
Wykład | - | - | 5 (w tym jako e-learning) |
0,33 (w tym jako e-learning) |
Zaliczenie na ocenę |
Poznanie istoty procesów produkcji napojów zawierających etanol. Poznanie rozwiązań technicznych i technologicznych stosowanych w gorzelnictwie i browarnictwie.
Podstawowa wiedza z zakresu biologii, chemii, fizyki w zakresie szkoły średniej.
Metody podające:
Opis efektu | Symbole efektów | Metody weryfikacji | Forma zajęć |
Zaliczenie z oceną na podstawie pisemnego testu. Zaliczenie student uzyskuje po zweryfikowaniu wiedzy na poziomie min.60% (wynik testu).
1. Czasopismo: Przemysł Fermentacyjny i Owocowo-Warzywny, Ogólnopolski miesięcznik naukowo-techniczny, Wyd. NOT-Sigma, Warszawa
2. Czasopismo: Piwowar. Magazyn o piwie i piwowarstwie, wydawany przez Polskie Stowarzyszenie Piwowarów Domowych
Zmodyfikowane przez dr Justyna Korycka - Korwek (ostatnia modyfikacja: 28-04-2021 14:35)