-wykład informacyjny z wykorzystaniem technik multimedialnych
- wykład problemowy
Efekty uczenia się i metody weryfikacji osiągania efektów uczenia się
Opis efektu
Symbole efektów
Metody weryfikacji
Forma zajęć
Warunki zaliczenia
Ocenę końcową stanowi ocena z przedmiotowego kolokwium, obejmującego treści wykładowe. Warunkiem uzyskania oceny pozytywnej jest osiągnięcie 60% poprawnych odpowiedzi.
Literatura podstawowa
Dodatki do żywności – praca zbiorowa; Wiedza i Praktyka; 2021
Rola dodatków w promocji nowoczesnej żywności : trendy rynkowe - legislacja. Praca zbiorowa pod red. Antoniego Rutkowskiego; Polska Izba Dodatków do Żywności. – Konin, 2006
Substancje dodatkowe i składniki funkcjonalne żywności, Rutkowski A., Gwiazda, S., Dąbrowski K., Czapski J., Kamiński E., Pluta A., Wyd. Agro and Food Technology, 1997
Chemia żywności. Skład, przemiany i właściwości żywności, Red. Sikorski Z., E., WNT 2000
Materiały pomocnicze i dodatki do żywności. J. Chuchlowa, WSiP, 2010
Literatura uzupełniająca
Nowe informacje związane z dodatkami - nowelizacje prawa
Czasopisma i publikacje naukowe dostępne w Bibliotece Uniwersyteckiej UZ, cyfrowe bazy danych – www.bu.uz.zgora.pl
Uwagi
Zmodyfikowane przez dr hab. Mariusz Kasprzak, prof. UZ (ostatnia modyfikacja: 19-02-2023 13:22)
Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Korzystając z niniejszej strony, wyrażasz zgodę na ich używanie. Dowiedz się więcej.