SylabUZ
Nazwa przedmiotu | Podstawy usług hotelarskich |
Kod przedmiotu | 01.9-WB-ŻCZ2P-puh-S22 |
Wydział | Wydział Nauk Biologicznych |
Kierunek | Żywienie człowieka i dietoterapia |
Profil | praktyczny |
Rodzaj studiów | pierwszego stopnia z tyt. inżyniera |
Semestr rozpoczęcia | semestr zimowy 2023/2024 |
Semestr | 7 |
Liczba punktów ECTS do zdobycia | 1 |
Typ przedmiotu | obowiązkowy |
Język nauczania | polski |
Sylabus opracował |
|
Forma zajęć | Liczba godzin w semestrze (stacjonarne) | Liczba godzin w tygodniu (stacjonarne) | Liczba godzin w semestrze (niestacjonarne) | Liczba godzin w tygodniu (niestacjonarne) | Forma zaliczenia |
Wykład | 15 | 1 | 9 | 0,6 | Zaliczenie na ocenę |
Celem przedmiotu jest przekazanie wiedzy z zakresu podstawowych i dodatkowych usług hotelarskich, a także nabycie umiejętności łączenia wiedzy teoretycznej z praktyką w przedmiocie ich organizacji i realizacji. Student pozyska wiedzę na temat funkcjonowania hotelu, kategoryzacji bazy hotelowej, obsługi gości, działalności usługowej i handlowej hotelu oraz trendów w zarządzaniu hotelem.
Podstawowa wiedza dotycząca organizacji i zarządzania w przedsiębiorstwie.
Metody podająca: wykład informacyjny.
Metody problemowe: wykład problemowy.
Metody aktywizujące: metoda przypadków.
Dyskusja dydaktyczna: związana z wykładem, metaplan.
Opis efektu | Symbole efektów | Metody weryfikacji | Forma zajęć |
Uzyskanie oceny pozytywnej z kolokwium z wykładów (minimum 50% uzyskanych poprawnych odpowiedzi).
Zmodyfikowane przez dr Iwona Miedzińska (ostatnia modyfikacja: 23-04-2023 22:24)