SylabUZ
Nazwa przedmiotu | Seminarium dyplomowe |
Kod przedmiotu | 01.0-WB-TŻŻCD-Sm-S23 |
Wydział | Wydział Nauk Biologicznych |
Kierunek | Technologia żywności i żywienie człowieka |
Profil | praktyczny |
Rodzaj studiów | drugiego stopnia z tyt. magistra |
Semestr rozpoczęcia | semestr letni 2023/2024 |
Semestr | 3 |
Liczba punktów ECTS do zdobycia | 1 |
Typ przedmiotu | obowiązkowy |
Język nauczania | polski |
Sylabus opracował |
|
Forma zajęć | Liczba godzin w semestrze (stacjonarne) | Liczba godzin w tygodniu (stacjonarne) | Liczba godzin w semestrze (niestacjonarne) | Liczba godzin w tygodniu (niestacjonarne) | Forma zaliczenia |
Konwersatorium | 15 | 1 | 9 | 0,6 | Zaliczenie na ocenę |
Celem seminarium magisterskiego jest umożliwienie studentom pogłębienia wiedzy w obszarze technologii żywności i żywienia człowieka poprzez samodzielne badania, analizę literatury naukowej oraz prezentację swoich wyników przed grupą. Seminarium ma również za zadanie rozwijać umiejętności pracy naukowej, prezentacyjne i komunikacyjne studentów.
Ukończenie przedmiotów związanych z technologią żywności i żywieniem człowieka. Znajomość metod badawczych i analizy danych. Umiejętność czytania i analizy tekstów naukowych.
1. Studia przypadku dotyczące konfliktów między ekonomią, etyką a produkcją żywności.
2. Wpływ mediów społecznościowych na postrzeganie żywności i diety.
3. Prezentacja analizy ekonomicznej różnych modeli żywienia.
Opis efektu | Symbole efektów | Metody weryfikacji | Forma zajęć |
Ocena końcowa wynika z zaangażowania dyplomanta w toku działań seminaryjnych – systematycznego przygotowywania materiałów o tematyce związanej z technologią żywności i żywieniem człowieka (prezentacja, referat) wskazanych przez prowadzącego.
1. Literatura obcojęzyczna dotycząca opracowywanych i prezentowanych zagadnień.
Zmodyfikowane przez dr Justyna Korycka - Korwek (ostatnia modyfikacja: 29-08-2023 22:06)