SylabUZ
Nazwa przedmiotu | Interakcje językowe ustne |
Kod przedmiotu | 09.1-WH-FAP-IJU-K-14_pNadGenQZC3N |
Wydział | Wydział Humanistyczny |
Kierunek | Filologia / Filologia angielska |
Profil | ogólnoakademicki |
Rodzaj studiów | pierwszego stopnia |
Semestr rozpoczęcia | semestr zimowy 2016/2017 |
Semestr | 2 |
Liczba punktów ECTS do zdobycia | 2 |
Typ przedmiotu | obowiązkowy |
Język nauczania | angielski |
Sylabus opracował |
|
Forma zajęć | Liczba godzin w semestrze (stacjonarne) | Liczba godzin w tygodniu (stacjonarne) | Liczba godzin w semestrze (niestacjonarne) | Liczba godzin w tygodniu (niestacjonarne) | Forma zaliczenia |
Konwersatorium | 30 | 2 | 18 | 1,2 | Zaliczenie na ocenę |
Kurs ma na celu poprawę płynności słownej, pewność mówienia, dokładność i umiejętność interakcji.
Dodatkowo również kurs ma na celu podniesienie znajomość podstawowych zasad i elementów słownych
interakcji. Kurs składa się z tematów, które są wykorzystywane do stymulowania interakcji słownej
i stanowią podstawę rozwoju słownictwa.
Brak.
opinie i przekonania
zmiana i porównanie
pieniądze i handel
praca i zatrudnienie
nauka i technologia
przyroda i środowisko naturalne
jedzenie i gotowanie
problemy społeczne
ludzie i relacje
Śnieżna kula (dyskusja piramidowa), burza mózgów, prezentacje.
Opis efektu | Symbole efektów | Metody weryfikacji | Forma zajęć |
Na ocenę z przedmiotu składają się obecność i aktywne uczestnictwo w zajęciach (60%), prezentacja ustna (40%).
1. Mann, M, Tayler-Knowles, S. 2008. Destination B1 & B2 Oxford: Macmillan.
2. Sarada, M. Spoken English. 2007. New Delhi: A.P.H. Publishing Corporation.
3. West, C. 2007. Recycling Advanced English. UK: Georgian Press.
4. Harmer, J, Arnold, J. 1979. Advanced Speaking Skills. London: Longman.
5. Evans, J. 2008. FCE Speaking & Listening Skills 1. London: Express Publishing.
1. Wilson, J. 2012. Speakout: Advanced. London: Pearson Longman.
2. Hewings, M. 2007. English Pronunciation in Use: Advanced. Cambridge University Press.
Zmodyfikowane przez mgr Richard Sharp (ostatnia modyfikacja: 06-09-2016 11:40)