SylabUZ
Course name | Basics of food law |
Course ID | 01.3-WZS-ŻCZP-PPrŻ |
Faculty | The Branch Faculty of the University of Zielona Góra in Sulechów |
Field of study | Human nutrition |
Education profile | practical |
Level of studies | First-cycle studies leading to Engineer's degree |
Beginning semester | winter term 2018/2019 |
Semester | 2 |
ECTS credits to win | 2 |
Course type | obligatory |
Teaching language | polish |
Author of syllabus |
|
The class form | Hours per semester (full-time) | Hours per week (full-time) | Hours per semester (part-time) | Hours per week (part-time) | Form of assignment |
Lecture | 15 | 1 | - | - | Credit with grade |
Zapoznanie studentów z podstawami problemami prawa żywnościowego. Podanie źródeł prawa z tego zakresu i podstawowych definicji oraz zasad. Przybliżenie europejskiego prawa żywnościowego. Omówienie bezpieczeństwa żywności oraz jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych i produktów pochodzenia zwierzęcego. Przedstawienie urzędowych kontroli żywności.
Student posiada wiedzę z zakresu biologii i chemii.
Podstawowa wiedza na temat procesów technologicznych.
Podstawy prawoznawstwa i działania Unii Europejskiej.
Wykład z prezentacją multimedialną. Oparty na prezentacji problemów, analizie materiałów źródłowych, dyskusji.
Outcome description | Outcome symbols | Methods of verification | The class form |
Warunkiem zaliczenia jest uzyskanie pozytywnej oceny z kolokwium zaliczeniowego i obecność na wykładach, a także aktywność na zajęciach.
Akty prawne:
Modified by dr Magdalena Kowalczyk (last modification: 08-01-2019 16:37)