SylabUZ
Course name | Food chemistry |
Course ID | 01.3-WZS-ŻCZP-CHŻ |
Faculty | The Branch Faculty of the University of Zielona Góra in Sulechów |
Field of study | Human nutrition |
Education profile | practical |
Level of studies | First-cycle studies leading to Engineer's degree |
Beginning semester | winter term 2018/2019 |
Semester | 3 |
ECTS credits to win | 4 |
Course type | obligatory |
Teaching language | polish |
Author of syllabus |
|
The class form | Hours per semester (full-time) | Hours per week (full-time) | Hours per semester (part-time) | Hours per week (part-time) | Form of assignment |
Lecture | 15 | 1 | - | - | Exam |
Laboratory | 30 | 2 | - | - | Credit with grade |
Nabycie umiejętności i kompetencji w zakresie: znajomości form występowania pierwiastków chemicznych w żywności i ich funkcji biologicznych; umiejętności ilościowego opisywania wody w żywności; znajomości wpływu wody na trwałość żywności; umiejętności badania właściwości fizycznych i chemicznych podstawowych składników żywności, wykrywania niektórych substancji w żywności, sporządzania i posługiwania się wykresem krzywej standardowej; wyznaczania punktu izoelektrycznego białek, rozdziału białek z wykorzystaniem różnych metod.
Student spełnia kryteria, będące efektami kształcenia chemii, chemii organicznej, matematyki, fizyki i statystyki co najmniej w stopniu dostatecznym.
Wykłady:
Ćwiczenia:
Metody podające:
Metody poszukujące:
Outcome description | Outcome symbols | Methods of verification | The class form |
Modified by dr inż. Agnieszka Maj (last modification: 28-12-2018 01:26)