SylabUZ
Course name | Feeding establishments organization |
Course ID | 01.3-WZS-ŻCZP-OZŻZ |
Faculty | The Branch Faculty of the University of Zielona Góra in Sulechów |
Field of study | Human nutrition |
Education profile | practical |
Level of studies | First-cycle studies leading to Engineer's degree |
Beginning semester | winter term 2018/2019 |
Semester | 6 |
ECTS credits to win | 3 |
Course type | obligatory |
Teaching language | polish |
Author of syllabus |
|
The class form | Hours per semester (full-time) | Hours per week (full-time) | Hours per semester (part-time) | Hours per week (part-time) | Form of assignment |
Project | 30 | 2 | - | - | Credit with grade |
Umiejętności i kompetencje w zakresie: znajomości form organizacyjno-prawnych, systemów zarządzania i zakresu usług świadczonych przez zakłady branży gastronomicznej, umiejętności doboru maszyn i urządzeń dla zakładu gastronomicznego, umiejętności organizacji, określenia zakresu prac na poszczególnych stanowiskach w zakładzie gastronomicznym i opracowania dokumentacji organizacyjnej zakładu gastronomicznego oraz określenia wymagań związanych z wyglądem i zachowaniem pracowników zakładu gastronomicznego.
Student spełnia kryteria w zakresie znajomości zasad racjonalnego żywienia człowieka, norm żywieniowych i znajomości grup produktów spożywczych, norm żywienia, technologii ogólnej, inżynierii procesowej, maszynoznawstwa, rysunku technicznego. co najmniej w stopniu dostatecznym.
Metody podające:
Metody poszukujące:
Outcome description | Outcome symbols | Methods of verification | The class form |
Przedmiot kończy się obroną przygotowanego przez Studenta opracowania koncepcyjnego wybranego zakładu gastronomicznego, oddanego w formie zwartego opracowania zawierającego część opisową, obliczeniową i zbiór rysunków.
Modified by dr inż. Agnieszka Maj (last modification: 27-12-2018 21:08)