SylabUZ
Course name | Podstawy przedsiębiorczości |
Course ID | 01.3-WZS-ŻCZP-PodP |
Faculty | The Branch Faculty of the University of Zielona Góra in Sulechów |
Field of study | Human nutrition |
Education profile | practical |
Level of studies | First-cycle studies leading to Engineer's degree |
Beginning semester | winter term 2020/2021 |
Semester | 5 |
ECTS credits to win | 3 |
Course type | obligatory |
Teaching language | polish |
Author of syllabus |
|
The class form | Hours per semester (full-time) | Hours per week (full-time) | Hours per semester (part-time) | Hours per week (part-time) | Form of assignment |
Lecture | 20 | 1,33 | 12 | 0,8 | Credit with grade |
Class | 10 | 0,67 | 6 | 0,4 | Credit with grade |
Przedstawienie studentom znaczenia przedsiębiorczości we współczesnej gospodarce, a w szczególności pojęcia przedsiębiorczości, rodzajów działań przedsiębiorczych, cech przedsiębiorcy, co może motywować do podejmowania inicjatyw gospodarczych. Zapoznanie studentów z zasadami prowadzenia przedsiębiorstwa w ujęciu: ekonomicznym, finansowym, organizacyjno - zarządczym, marketingowym.
Znajomość podstawowych pojęć ekonomicznych, podstawowa wiedza z zakresu organizacji i zarządzania oraz marketingu.
Outcome description | Outcome symbols | Methods of verification | The class form |
Na ocenę końcową składają się:
Ocena z przedmiotu jest oceną składającą się w 50% z oceny z testu końcowego, w 40% z oceny z projektu, w 10% z oceny aktywności (obecność, udział w dyskusjach)
Przedsiębiorczość i zarządzanie innowacjami. Wiedza, technologia, konkurencja, przedsiębiorstwo, red. Makieła Z. J., Stuss M.M., Wyd. C.H. Beck, Warszawa 2018
Samborska A.,Sowula S.: Jak założyć firmę i prowadzić działalność gospodarczą? Wyd. Edicon, Poznań, 2018
Modified by doc. dr inż. Izabela Wojewoda (last modification: 27-04-2020 10:55)