SylabUZ
Course name | Hotelarstwo |
Course ID | 04.4-WZS-TiRP-H |
Faculty | Faculty of Biological Sciences |
Field of study | tourism and entertainment |
Education profile | practical |
Level of studies | First-cycle studies leading to Bachelor's degree |
Beginning semester | winter term 2021/2022 |
Semester | 4 |
ECTS credits to win | 3 |
Course type | obligatory |
Teaching language | polish |
Author of syllabus |
|
The class form | Hours per semester (full-time) | Hours per week (full-time) | Hours per semester (part-time) | Hours per week (part-time) | Form of assignment |
Lecture | 15 | 1 | 9 | 0,6 | Exam |
Class | 30 | 2 | 18 | 1,2 | Credit with grade |
Przedmiot stawia sobie za cel przybliżenie studentom zasad funkcjonowania hotelu. Umożliwia zdobycie wiedzy z zakresu kategoryzacji bazy hotelowej, obsługą gości w hotelu, nowoczesnego zarządzania hotelem i inną bazą noclegową, działalności usługowej i handlowej hotelu, itp.
Podstawowa wiedza z zakresu funkcjonowania hotelu
Wykłady
Ćwiczenia
Wykłady problemowe, prezentacje, metoda przypadków, dyskusje dydaktyczne,
Outcome description | Outcome symbols | Methods of verification | The class form |
Ocena końcowa jest średnią ocen z egzaminu (50%) i ćwiczeń (50%)
A. Panasiuk, D. Szostak, Hotelarstwo. Usługi-ekspolatacja-zarządzanie, Wyd. PWN, Warszawa 2009.
W. Alejziak, T. Marciniec, Międzynarodowe organizacje turystyczne, Wydawnictwo F.H-U Albis, Kraków 2003.
E. Wszędybył, S. Borkowski, Jakość i efektywność usług hotelarskich, Wyd. Nauk PWN, Warszawa 2007.
M. Milewska, B. Włodarczyk, Hotelarstwo. Podstawowe wiadomości, Wyd. PWE, Warszawa 2015.
J. Sala, Formy współczesnego hotelarstwa, Wyd. Nauk UE Kraków, Kraków 2008.
Z. Błądek, T. Tulibacki, Dzieje krajowego hotelarstwa – od zajazd do współczesności, Wydawnictwo Albus, Poznań 2003.
M. Turkowski, Marketing usług hotelarskich, Wyd. PWE, Warszawa 2003.
Modified by dr Agnieszka Gandecka (last modification: 07-06-2021 16:14)