SylabUZ
Course name | Podstawy projektowania w gastronomii |
Course ID | 01.3-WB-ŻCZ2P-ppgas-S22 |
Faculty | Faculty of Biological Sciences |
Field of study | Human nutrition |
Education profile | practical |
Level of studies | First-cycle studies leading to Engineer's degree |
Beginning semester | winter term 2022/2023 |
Semester | 6 |
ECTS credits to win | 3 |
Course type | obligatory |
Teaching language | polish |
Author of syllabus |
|
The class form | Hours per semester (full-time) | Hours per week (full-time) | Hours per semester (part-time) | Hours per week (part-time) | Form of assignment |
Project | 30 | 2 | 18 | 1,2 | Credit with grade |
Student zdobywa umiejętności i kompetencje w zakresie samodzielnego wykonania projektu technologicznego dotyczącego małej jednostki produkcyjnej – zakładu żywienia zbiorowego, oddziału/punktu gastronomicznego, jadłodajni, restauracji.
Student spełnia kryteria w zakresie znajomości ogólnej technologii żywności co najmniej w stopniu dostatecznym.
Metody podające: wykład konwersatoryjny.
Metody poszukujące: metoda projektu, dyskusja seminaryjna, giełda pomysłów, studium przypadku.
Outcome description | Outcome symbols | Methods of verification | The class form |
Przedmiot kończy się obroną przygotowanego przez studenta opracowania koncepcyjnego wybranego zakładu gastronomicznego, oddanego w formie zwartego opracowania zawierającego część opisową, obliczeniową i zbiór rysunków. Warunkiem otrzymania oceny pozytywnej jest przedstawienie i ustna obrona projektu zakładu (układ pomieszczeń, planowana produkcja, schemat linii technologicznej, dobór właściwych urządzeń) wraz z niezbędnymi obliczeniami.
Modified by dr hab. Mariusz Kasprzak, prof. UZ (last modification: 18-02-2023 20:13)