SylabUZ
Course name | Technologia gastronomiczna |
Course ID | 01.3-WB-ŻCZ2P-tgas-S22 |
Faculty | Faculty of Biological Sciences |
Field of study | Human nutrition |
Education profile | practical |
Level of studies | First-cycle studies leading to Engineer's degree |
Beginning semester | winter term 2022/2023 |
Semester | 6 |
ECTS credits to win | 0 |
Course type | obligatory |
Teaching language | polish |
Author of syllabus |
|
The class form | Hours per semester (full-time) | Hours per week (full-time) | Hours per semester (part-time) | Hours per week (part-time) | Form of assignment |
Lecture | 15 | 1 | 9 | 0,6 | Credit with grade |
Laboratory | 15 | 1 | 9 | 0,6 | Credit with grade |
Zapoznanie studentów z podstawami funkcjonowania zakładów gastronomicznych oraz procesów technologicznych w produkcji gastronomicznej, zasadami oceny sensorycznej produktów gastronomicznych i obsługi konsumentów.
Wiedza z zakresu ogólnej technologii żywności, żywienia człowieka.
Wykłady:
Ćwiczenia:
Metody podające:
Metody poszukujące:
Outcome description | Outcome symbols | Methods of verification | The class form |
Zaliczenie ćwiczeń:
Ocenę z ćwiczeń oblicza się jako 50% ze średniej z ocen za sprawozdania z ćwiczeń oraz 50% ze średniej z wejściówek/ kartkówek z ćwiczeń.
Zaliczenie wykładu:
Ocenę z wykładu stanowi ocena z kolokwium końcowego.
Zaliczenie przedmiotu:
Ocenę końcową z przedmiotu stanowi średnia z ocen: 50% ocena końcowa z ćwiczeń oraz 50% ocena końcowa z wykładu.
Aby uzyskać pozytywną ocenę końcową student musi mieć zaliczone pozytywnie zarówno ćwiczenia jak i wykłady.
Konarzewska M.: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. WSiP; Warszawa 2016
Modified by dr hab. Mariusz Kasprzak, prof. UZ (last modification: 18-02-2023 21:33)