SylabUZ
Nazwa przedmiotu | Analiza instrumentalna i sensoryczna wina |
Kod przedmiotu | 01.0-WZS-EnP-ais-pod-N19 |
Wydział | Filia Uniwersytetu Zielonogórskiego w Sulechowie |
Kierunek | Podyplomowe studia enologia |
Profil | ogólnoakademicki |
Rodzaj studiów | podyplomowe |
Semestr rozpoczęcia | semestr zimowy 2020/2021 |
Semestr | 2 |
Liczba punktów ECTS do zdobycia | 3 |
Typ przedmiotu | obowiązkowy |
Język nauczania | polski |
Sylabus opracował |
|
Forma zajęć | Liczba godzin w semestrze (stacjonarne) | Liczba godzin w tygodniu (stacjonarne) | Liczba godzin w semestrze (niestacjonarne) | Liczba godzin w tygodniu (niestacjonarne) | Forma zaliczenia |
Wykład | - | - | 0 (w tym jako e-learning) |
0 (w tym jako e-learning) |
Zaliczenie na ocenę |
Laboratorium | - | - | 15 (w tym jako e-learning) |
1 (w tym jako e-learning) |
Zaliczenie na ocenę |
Nabycie podstawowej wiedzy o rodzajach metod instrumentalnych i sensorycznych stosowanych w analizie żywności. Nabycie umiejętności praktycznego posługiwania się technikami laboratoryjnymi i aparaturą niezbędną do oznaczania jakościowego i ilościowego składników wina oraz jakości wina. prawidłowo analizuje i interpretuje uzyskane wyniki pomiarów. Nabycie umiejętności prawidłowego analizowania i interpretacji uzyskanych wyników pomiarów.
Wiedza z zakresu analizy instrumentalnej wina z semestru 1.
Laboratoria:
- zajęcia praktyczne
- zajęcia laboratoryjne
- dyskusja
Opis efektu | Symbole efektów | Metody weryfikacji | Forma zajęć |
Zmodyfikowane przez dr Justyna Korycka - Korwek (ostatnia modyfikacja: 28-04-2020 13:18)