SylabUZ

Enologia (Winiarstwo)
podyplomowe
Semestr rozpoczęcia: semestr letni (2022/2023)


Semestr 1
Forma zajęć - liczba godzin (stacjonarne/niestacjonarne) ECTS Egzamin Obieralny
Analiza instrumentalna i sensoryczna wina Wykład (-/10) 1 Nie Nie
Chemia wina Wykład (-/5), Laboratorium (-/20) 4 Nie Nie
Ochrona winorośli Wykład (-/10) 1 Nie Nie
Pielęgnacja winnic Laboratorium (-/15) 2 Nie Nie

Szkolenie BHP

Szkolenie BHP (-/4) 0 Nie Nie
Technologia winiarstwa Wykład (-/15) 1 Nie Nie
Uprawa i żywienie winorośli Wykład (-/5), Laboratorium (-/10) 2 Nie Nie
Semestr 2
Forma zajęć - liczba godzin (stacjonarne/niestacjonarne) ECTS Egzamin Obieralny
Analiza instrumentalna i sensroyczna wina Laboratorium (-/15) 3 Nie Nie
Ochrona winorośli Wykład (-/10) 1 Nie Nie
Pielęgnacja winnic Laboratorium (-/10) 1 Nie Nie
Projektowanie małej winiarni Projekt (-/10) 3 Nie Nie
Technologia winiarstwa Wykład (-/15) 2 Tak Nie
Technologie fermentacyjne Wykład (-/5) 1 Nie Nie
Uprawa i żywienie winorośli Laboratorium (-/15) 2 Nie Nie
Zakładanie plantacji winorośli Wykład (-/10), Ćwiczenia (-/10) 3 Nie Nie
Semestr 3
Forma zajęć - liczba godzin (stacjonarne/niestacjonarne) ECTS Egzamin Obieralny
Analiza instrumentalna i sensroyczna wina Laboratorium (-/15) 3 Nie Nie
Ekonomia i marketing w winiarstwie Wykład (-/5), Ćwiczenia (-/5) 1 Nie Nie
Fizjologia smaku Wykład (-/10), Ćwiczenia (-/10) 3 Nie Nie
Nowe kierunki w technologii winiarskiej Wykład (-/10) 1 Nie Nie
Obrót produktami winiarskimi Wykład (-/5), Ćwiczenia (-/5) 1 Nie Nie
Przechowalnictwo winogron i wina Wykład (-/10) 2 Nie Nie
Seminarium dyplomowe Seminarium (-/10) 3 Nie Nie
Sommelierstwo Laboratorium (-/12) 2 Nie Nie