SylabUZ
Course name | Podstawy przedsiębiorczości społecznej |
Course ID | 14.2-WP-SOCP-PS |
Faculty | Faculty of Social Sciences |
Field of study | Sociology |
Education profile | academic |
Level of studies | First-cycle studies leading to Bachelor's degree |
Beginning semester | winter term 2018/2019 |
Semester | 5 |
ECTS credits to win | 2 |
Course type | optional |
Teaching language | polish |
Author of syllabus |
|
The class form | Hours per semester (full-time) | Hours per week (full-time) | Hours per semester (part-time) | Hours per week (part-time) | Form of assignment |
Class | 30 | 2 | - | - | Credit with grade |
Zamysłem prowadzącego jest przekazanie studentom podstawowej wiedzy o idei i zasadach prowadzenia przedsiębiorczości społecznej oraz jej roli w przeciwdziałaniu wykluczeniu społecznemu. Dodatkowym celem jest zapoznanie ze znaczeniem zaangażowania sektorów pozarządowego i samorządowego w rozwój ekonomii społecznej i możliwości wykorzystania jej narzędzi w procesach rewitalizacji.
-
Praca w grupach, klasyczna metoda problemowa, dyskusja, burza mózgów, giełda pomysłów, referaty i prezentacje.
Outcome description | Outcome symbols | Methods of verification | The class form |
Forma zaliczenia ćwiczeń |
Uwagi |
Zaliczenie na ocenę |
Tak |
Kolokwium pisemne |
Test w formie pytań otwartych i zamkniętych. Minimalny próg wymagań uzyskanie 50% punktów za pozytywne odpowiedzi. |
Zakres materiału obejmującego kolokwium |
Zgodnie z przedstawionym na pierwszych zajęciach Sylabusem. |
Przygotowanie projektu (grupowego) |
Projekt wykorzystania narzędzi przedsiębiorczości społecznej w procesach rewitalizacji w celu minimalizacji oddziaływania zjawisk kryzysowych na społeczności lokalne, bądź zwiększania tempa rozwoju lokalnego. |
Proporcje zadań i ich wpływ na ocenę końcową z ćwiczeń |
Ocena z ćwiczeń stanowić będzie średnią arytmetyczną z testu i projektu grupowego. |
-
Modified by dr Joanna Frątczak-Müller (last modification: 26-04-2018 23:36)