SylabUZ

Studia podyplomowe żywienie człowieka i dietoterapia
Postgraduate studies
Beginning semester: winter term (2021/2022)


Semester 1
Form of classes - Hours (full-time/part-time) ECTS Exam Selectable
Budowa i funkcje przewodu pokarmowego Lecture (-/10) 2 No No
Chemia żywności wybrane zagadnienia Lecture (-/10), Laboratory (-/10) 3 Yes No
Higiena i toksykologia żywności - wybrane zagadnienia Lecture (-/10), Laboratory (-/5) 2 No No
Prawo żywnościowe Lecture (-/7) 1 No No
Zarys chorób dietozależnych Lecture (-/10) 3 No No
Zasady żywienia zbiorowego - wybrane zagadnienia Lecture (-/8) 3 No No
Żywienie człowieka zdrowego i promocja właściwych wzorców żywieniowych Lecture (-/10), Laboratory (-/10) 4 Yes No
Semester 2
Form of classes - Hours (full-time/part-time) ECTS Exam Selectable
Jakość i bezpieczeństwo produktów spożywczych Lecture (-/10), Class (-/10) 3 Yes No
Opracowywanie prozdrowotnych produktów żywieniowych Lecture (-/10), Laboratory (-/10) 4 No No
Podstawy projektowania w gastronomii Lecture (-/6), Project (-/9) 2 No No
Seminarium dyplomowe Class (-/10) 4 No No
Żywienie człowieka chorego - dietetyka w wybranych chorobach wewnętrznych i metabolicznych Lecture (-/15), Class (-/5) 4 Yes No